Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Θέλεις να μάθεις Κινέζικα;


Ο κινέζικος πολιτισμός είναι ένας από τους παλαιότερους στον πλανήτη με ιστορία 4.000 χρόνων. Η Κίνα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της έχει ως επίσημη γλώσσα τη διάλεκτο Mandarin.
Η Κινέζικη γλώσσα είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες καθώς δεν υπάρχουν γράμματα αλλά ιδεογραφικοί χαρακτήρες (ιδεογράμματα) κι έτσι η ανάγνωση των κινεζικών γίνεται με έναν ξεχωριστό τρόπο. Επίσης, οι Κινέζοι δεν έχουν καταλήξεις, άρθρα και γένη στα ουσιαστικά και επίθετα αλλά ούτε και καταλήξεις ρηματικών τύπων. Επομένως, έτσι διευκολύνεται η εκμάθηση της γλώσσας.
Η διδασκαλία Κινεζικών γνωρίζει ραγδαία αύξηση στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια όχι μόνο εξαιτίας του ενδιαφέροντος πολιτισμού ή του ιδιαίτερου τρόπου γραφής της Κίνας αλλά και λόγω της επιχειρηματικής άνθησης και της ανάπτυξης της ναυτιλίας της Κίνας. Για κάποιον που ασχολείται με το εμπόριο, τη ναυτιλία ή την τεχνολογία η γνώση της κινέζικης γλώσσας είναι μεγάλο εφόδιο και πλεονέκτημα επαγγελματικής καταξίωσης.
Οι εξετάσεις Κινεζικών διεξάγονται δύο φορές το χρόνο, τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.
Πτυχία και επίπεδα– Εξετάσεις HSK (HanyuShuipingKaoshi)
A1. HSK (Level 1)
Κατανόηση και μεταχείριση των πολύ βασικών δομών της γλώσσας
A2. HSK (Level 2)
Απλή και άμεση επικοινωνία στο επίπεδο των καθημερινών βασικών αναγκών
B1. HSK (Level 3)
Άνετη επικοινωνία για βασικές καθημερινές ανάγκες, για την εκπαίδευση και την εργασία. Συνεννόηση και επικοινωνία με Κινέζους κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Κίνα
B2. HSK (Level 4)
Δυνατότητα συζήτησης πάνω σε ευρεία θέματα και επικοινωνία με ευφράδεια με ντόπιους
C1. HSK (Level 5)
Σε αυτό το επίπεδο οι μαθητές μπορούν να διαβάζουν κινέζικη εφημερίδα και περιοδικά, να παρακολουθήσουν κινέζικο κινηματογράφο και να πραγματοποιήσουν μία ολοκληρωμένη ομιλία
C2. HSK (Level 6)
Οι μαθητές καταλαβαίνουν όλες τις πληροφορίες που διαβάζουν ή ακούν και επιπλέον μπορούν να εκφράσουν με μεγάλη ακρίβεια την άποψή τους και προφορικά αλλά και γραπτά.
MITSIOU Κέντρο Ξένων Γλωσσών
Κονίτσης 20, Βέροια
Τηλ. 2331029384, 6988074096 (What’s up)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου